Székesfehérvári Egyházmegye

Pünkösdhétfői egyházmegyei nap

Balinkán, a Tölgyes tábor és Falutábor területén rendezik meg a hagyományos egyházmegyei napot pünkösdhétfőn, május 20-án 10 és 16 óra között. A Székesfehérvári püspökség által megrendezett eseményre szeretettel várják az egyházmegye híveit. Részletes program: www.szfvar.katolikus. hu.


Katolikus könyvnapok

A Szent István Művelődési Ház díszudvarán tartják meg a hetedik székesfehérvári katolikus könyvnapokat. A rendezvényt Spányi Antal püspök nyitja meg május 23-án, csütörtökön 10 órakor. Ezt követően Könyvvel a hit évében címmel Pákozdi István egyetemi lelkész, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára tart előadást. Székesfehérváron a budapesti rendezvénysorozathoz kapcsolódva rendezik meg a könyvnapokat, amelyen zenés műsorokkal tarkított író-olvasó találkozók is várják az érdeklődőket. A szervezők minden korosztályra számítanak.

Hősök emlékezete

Az első és a második világháborúban elesett katonákért hősök napi ünnepi szentmisét mutat be Spányi Antal püspök május 26-án, vasárnap 15 órakor a Doni kápolnánál (Mészeghegy, Pákozd)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .