Székesegyházi kórusok

Néhányan már péntek este megérkeztek Pécsre, hogy ismerkedjenek a világörökséggel rendelkező várossal, és az ezeréves pécsi egyházmegyével. Szombaton délelőtt 11 órakor kezdődött a kórusok bemutatkozása, ahol minden énekkar tizenöt-húszperces műsor keretében adott ízelítőt az általuk énekelt repertoárból. Ezután a Szent Mór Iskolaközpontban az ebédlőasztal mellett nyílt lehetőség a személyes ismerkedésre, a szakmai beszélgetésekre és a tapasztalatcserére. Délután a közös próbát követően püspöki szentmisén vettek részt és szolgáltak a kórusok. Itt hangzott el Varga László, az Országos Magyar Cecília Egyesület igazgatójának tolmácsolásában Beer Miklós váci megyés püspök, az egyesület elnökének üzenete, amelyben méltatta a rendezvényt, és megköszönve a kórusok szolgálatát, további gyümölcsöző munkára biztatta őket.

A találkozón részt vett a pécsi bazilika Mozart és Palestrina Kórusa, a kalocsai főszékesegyház, a kaposvári székesegyház, a váci székesegyház és a szegedi dóm énekkara. Bár a közös programok szombat este lezárultak, a vasárnapi 11 órai szentmisén még a váci székesegyház kórusa lépett fel a pécsi bazilikában.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .