Szeged–csanádi egyházmegye

A jelentkezés folyamatos. A www.szkrsz.hu világhálós oldalon található jelentkezési lapot a 6725 Szeged, Indóház tér 1. címre kérik eljuttatni postán. További tájékoztatás kérhető a 06/62-559-004-es telefonszámon, illetve a titkarsag@szkrsz.hu elektronikus levélcímen.

Napelemek a katolikus iskolában

Megújul és lényegesen takarékosabb lesz a fűtési rendszere Kaszaper község nyolc intézményének, közöttük a Mátyás Király Katolikus Általános Iskolának és Óvodának, jelentette be ünnepélyes keretek között június 6-án, csütörtökön Csürhés István polgármester és Kiss-Rigó László megyés püspök. Az átadóünnepségen részt vett Simonka György országgyűlési képviselő és Barabás Hunorné, a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója is.

A Békés megyei község közel hatvanmillió forintot nyert a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. által kiírt (KEOP-4.2.0/A/11-2011-0667 számú) pályázaton, amely nyolcvanöt százalékban fedezi a település jelentős közintézményeinek otthont adó több épület korszerűsítését. A projekt keretében napelemekkel látják el a polgármesteri hivatalt, a művelődési házat, az egészségházat, a napközi otthonos konyhát, a katolikus általános iskola és óvoda két épületét, valamint a kaszaperi humánszolgáltató és gondozási központot. Hasonlóképpen pályázat keretében létesülhet napelemes áramellátó rendszer a pusztaszőlősi településrészen található idősek otthonában is.

Júliustól ezekben az intézményekben környezetbarát napelemek termelik a szükséges elektromos energiát, így az áramszámla várhatóan nullára csökken.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .