Sporttal másokért

Hat, fogyatékkal élő veszprémi fiatal önálló életvitelét támogatták a pénzadományokból: a két lakásban élő fiatal felnőttek számára egy-egy mosógépet vásároltak. A programok alatt a karitász önkéntesei két családot is meglátogattak, és az összegyűlt élelmiszer-adományokból egy-egy csomaggal lepték meg őket.

A nehéz sorsú gyermekes családokra év közben is odafigyelnek, ezért nem csak az ünnepkörökhöz kapcsolódóan, hanem azokon kívül is segítik őket. A beérkező élelmiszeradományokból is nehéz sorsú gyermekes családokat támogat a karitász.


A sportrendezvények jó hangulatban zajlottak, a rendezvényen részt vettek családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, diákok és cserkészek is. Márfi Gyula érsek is örömmel kapcsolódott be az asztaliteniszezésbe és a sakkjátékba. A karitász önkénteseiből és érsekségi munkatársakból álló focicsapat és egy karitászos streetballcsapata is elindult a versenyen. A streetballkupát a Padányi Katolikus Iskola diákjainak csapata nyerte, míg futballban az „Öreg Deák” nevű csapat vehette át a kupát a támogatóként és játékvezetőként is jelen lévő Veszprémi Futsal Club játékosaitól. A futballkupa második helyezését az MTD Hungária FC, míg a harmadik helyet a Padányi Katolikus Iskola tanárai és barátaik alkotta csapat szerezte meg. A veszprémi baráti társaság tagjaiból álló győztes focicsapat adhatta át a fogyatékkal élő fiataloknak a nevezési díjakból vásárolt mosógépeket. A fiatalok meghatódva és nagy örömmel vették át az eszközöket, amelyek jelentősen segítik majd őket mindennapi életükben.

Fotó: Csapó

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .