Sokatmondó program

A mi „világ végéről” érkezett Ferenc pápánk – rá jellemző módon – követi a régi tradíciót, de jól látható módon részben új tartalommal tölti meg. A pápai látogatások programja soha nem tartozott az izgalmas olvasmányok közé. Most mégis érdemes áttekintenünk, hogy lássuk, mit tanít nekünk ezen keresztül is Ferenc pápa.

A szentatya október 4-én helikopterrel érkezik Assisibe. Első dolga lesz, hogy mozgássérült gyerekekkel és betegekkel találkozik a Serafico Intézet templomában. Ezt csendes ima követi, majd a püspöki székházba megy, ahol szegényeket látogat meg. Aztán újabb csendes ima következik „Isten szegénykéjének” sírjánál, majd a pápa betegekkel ebédel egy karitászközpontban.


A Szent Ferenc téren szentmisét mutat be a városlakók közösségében, majd találkozik a papsággal, a szerzetesekkel és – ez külön figyelemre méltó momentum – az egyházmegye lelkipásztori tanácsával is, mert mondanivalója van számukra. Egy újabb csendes imát követően a fiatalokkal beszélget majd, akiknek problémáit mindig fontosnak tartja, olyannyira, hogy akár telefonon keresztül is meghallgatja őket.

A beszédes programot – fényes szertartások helyett – Assisi szentjének szellemében és az egyház küldetésének megfelelően a szegényekkel és a betegekkel való találkozások, illetve a csendes ima jellemzi. Követésre indító zarándoklat lesz.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .