Sidi Péter sportlövő

A komáromi fiatalember sikert sikerre halmozott az évek során. Már világ- és Európa-bajnokságokon is állt a dobogó legfelső fokán, és több más rangos elismerést is a magáénak tudhat. Az olimpiai érem viszont egyelőre hiányzik a vitrinjéből. Bár London már a negyedik nyári játéka lesz, a pekingi hatodik hely volt eddigi legjobb eredménye.

A legutóbbi világbajnokságon, 2010-ben egy-egy arany-, illetve ezüstérmet nyert, ezenfelül pedig a magyarok közül elsőként repülőjegyet szerzett a brit fővárosba. Ezek alapján elvárható lenne egy olimpiai medál is. Sőt, 2011-ben az Eb-ken is a várakozásoknak megfelelően teljesített, és újabb első helyeket ért el. Így nem véletlen, hogy a szakma és a szurkolók is esélyesként könyvelik el, azonban a sportlövészetben sokszor csak egy hajszálon múlik minden. Az is Sidi mellett szól, hogy harminchárom évével már a tapasztaltabb lövők közé tartozik, ami előny, hiszen ebben a sportágban általában később érnek az emberek. Kiemelkedő eredmény elérésére a légpuska, illetve a kisöbű sportpuska 3 x 40-es számában van a legnagyobb esélye.
Felkészülése egyelőre sajnos nem csupán az olimpiáról szól, ugyanis az anyagi támogatásokkal kapcsolatos viták miatt többször is összetűzésbe keveredett szövetségével. De ha ez minél hamarabb rendeződik, a brit fővárosban szinte bármire képes lehet. Honlapján a következő gondolat fogadja a látogatót: „Az a szó, hogy lehetetlen, nem található a szótáramban.” Akarásáért már megérdemelne egy aranyat. Majd nyáron meglátjuk…

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .