Segítség a cukorbetegeknek

A karitász mostani akciójában azoknak szeretne segíteni, akiknek napi rendszerességgel kell ellenőrizniük vércukorszintjüket. A készülékek egyszerű használatuknak köszönhetően jelentősen megkönnyítik a napi mérések elvégzését. A vércukormérő készülékeket a karitász kiemelt partnere, a dm drogerie markt ingyenesen biztosította a karitász számára. November 12-én a XXIII. János Szeretetotthon húsz cukorbetegségben szenvedő lakója vehette át az eszközöket Écsy Gábortól, a Katolikus Karitász országos igazgatójától és Mádl Dalma asszonytól, a segélyszervezet jószolgálati nagykövetétől.


Az átadón Écsy Gábor elmondta: a karitász tavaly indította el az élet védelmét szolgáló akciósorozatát, amelynek keretében az előző évben országszerte tizenöt inkubátort adományozott kórházaknak. Idén két defibrillátor készüléket adott át, és most több mint kétszáz vércukorszintmérőt biztosít a rászorulóknak.

Borosné Tegze Emma, az intézmény igazgatónője köszönetét fejezte ki az adományokért, amelyeket most és az elmúlt években kaptak a segélyszervezettől.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .