Segítség a bajbajutottaknak

Mint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója elmondta, egyházmegyei szervezetük vezetésével, az országos központ segítségével a viharkárt szenvedett településeken helyi csoportokat hoztak létre. Az önkormányzat, a karitász és az egyház önkéntesei járják a falvakat, hogy a biztosítással nem rendelkező családok kárának felmérésében és enyhítésében részt vegyenek. Az országos Katolikus Karitász központja, egyházmegyei szervezetének közvetítésével hárommillió forint azonnali gyorssegélyt bocsátott a leginkább rászorulók rendelkezésére.

Mivel a kiskertek termését is elverte a jég, sok család megélhetésének biztosítása a jövőben is nagy nehézségekbe ütközik. A kiszolgáltatott helyzetbe került embereket a karitász élelmiszercsomagokkal, a napi megélhetést segítő adományokkal szándékozik támogatni. A minél hatékonyabb támogatás érdekében az adományokat a következő, elkülönített számlaszámra várják: Raiffeisen Bank Rt. 12011148-00124534-00900004.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai is tájékozódtak a vihar- és jégkárt szenvedett településeken, ahol nagyon sok idős, egyedülálló kisnyugdíjas él, akik megélhetésük, gyógyszereik kiadásait is alig tudják fedezni. Várhatóan ők és a többgyermekes családok kerülnek nehéz helyzetbe, hiszen az állami kárenyhítés csak a helyreállítási költségek egy részére lesz elegendő. Ezért a szeretetszolgálat elsősorban építőanyagot szándékozik vásárolni az alábbi számlaszámra befolyt adományokból, amit a leginkább rászoruló családoknak juttat majd el. Számlaszám: MKB Rt. 10300002-20102898-70383285.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .