Segíts, Teréz anya, hogy fölismerjük Jézust a rászorulókban!

Fotó: Vatican News

 

Istenünk, irgalmasságnak és minden jónak Atyja, hálát adunk neked Szent Teréz anya életének és karizmájának ajándékáért. Végtelenül szerető gondviselésedben arra hívtad, hogy tanúságot tegyen szeretetedről India és a világ legszegényebbjei között. Azért tudott jót tenni a legnyomorultabbakkal, mert fölismerte minden nőben és férfiban Fiad arcát. (…)
Szent Teréz anya, szegények anyja, kérjük különleges közbenjárásodat és segítségedet itt, szülővárosodban, ahol az otthonod volt. Itt kaptad meg az újjászületés ajándékát a keresztény beavatás szentségeiben. Itt hallottad meg a hit első szavait családod körében és a hívők közösségében. Itt kezdted meglátni és megismerni a szükséget szenvedőket, a szegényeket és a kicsinyeket. Itt tanultad meg szüleidtől, hogy szeresd és segítsd a rászorulókat. Itt, a templom csöndjében hallottad meg Jézus hangját, aki arra hívott, hogy szerzetesként kövesd őt, és misszióba menj.
Innen kérünk téged: járj közben Jézusnál, hogy mi is elnyerjük azt a kegyelmet, hogy éberek legyünk, és odafigyeljünk a szegények kiáltására, a jogfosztottak, a betegek, a kirekesztettek, az utolsók segítségkérő esdeklésére. Adja meg nekünk Jézus a kegyelmet, hogy meglássuk őt annak szemében, aki ránk néz, mert szüksége van ránk. Adjon nekünk olyan szívet, amely szeretni tudja a minden nőben és férfiban jelen levő Istent, és fel tudja őt ismerni azokban, akiket szenvedés és igazságtalanság sújt. (…)

Fordította: Tőzsér Endre SP

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .