Sastin Marianna birkózónő


Sastin Mariannáról
már gyerekkorában kiderült, hogy nem szokványosan lányos sportágat fog űzni. Tízévesen kezdett dzsúdózni szülőhelyén, Mosonmagyaróváron. Aztán szép lassan megismerkedett a birkózás rejtelmeivel is. Végül tizenhat évesen válaszút elé került: két szeretett sportága között kellett döntenie. Bár nem tudhatjuk, mi történt volna, ha dzsúdós lesz, azt kijelenthetjük: a magyar női birkózás legsikeresebb egyénisége vált belőle.Először 2005-ben, Budapesten akasztottak világbajnoki ezüstöt a nyakába. Ezt az eredményt tavaly az isztambuli vébén megismételte, ami olimpiai kvalifikációt is jelentett. London már a második ilyen csúcsesemény lesz számára, remélhetőleg mégis különbözni fog a pekingitől. Kínába újoncként érkezett, talán ez is közrejátszott abban, hogy nem igazán sikerült a távol-keleti kaland. A brit fővárosba viszont már tapasztalt olimpikonként utazhat. Remélhetőleg érem is terem ott számára.
Van azonban még valami, ami megkülönbözteti az idei nyári játékokat a 2008-as olimpiától. Mariannának akkor az utolsó kvalifikációs versenyen sikerült indulási jogot szereznie, most viszont már úgy kezdhette meg a felkészülést, hogy tudja: a kijutás biztosított számára. Az eltökéltsége mindenesetre megvan ahhoz, hogy augusztusban éremmel a nyakában landoljon itthon. Hogy miért gondolhatjuk így? Két interjújából szemezgetve találjuk meg az okot. Négy éve azt mondta, bármilyen érem jó neki, most viszont azt állítja, mindent megtesz az aranyért…

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .