Sára testvér szobra Kassán

Szentbeszédében a főpásztor arra bátorította a nagyszámú hívősereget, hogy kövessék Sára testvér életpéldáját, és vállaljanak sorsközösséget a társadalom peremére szorultakkal. A szentmise bemutatásában segédkezett Pásztor Zoltán püspöki helynök, valamint számos helyi és környékbeli lelkipásztor. A szertartáson jelen volt Czimbalmosné Molnár Éva kassai főkonzul is.

Az ünnepségre többen érkeztek Szepsiből és környékéről is, hogy Sára testvér közbenjárását kérjék. Az érsekség ugyanis a közlejövőben egy új egyházi oktatási intézményt (óvodát, valamint általános és középiskolát) kíván létrehozni a városban Salkaházi Sára patronátusa alatt. A szentmise végén a társaság szlovákiai elöljárónője, Daniela Kimli… ková mondott köszönetet az érsek-metropolitának, illetve az alkotóművésznek, aki egy Sára testvért ábrázoló festményt ajándékozott a főpásztornak.

GB

(A Boldog Salkaházi Sára imafüzet kapható az Új Ember könyvböngészdében.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..