Rózsafüzér-staféta Írországban

A kezdeményezés célját Eamon Martin érsek, Írország prímása április 29-én az Ír Katolikus Püspöki Konferencia honlapján közzétett üzenetében fejtette ki: „Az volt a szándékom, hogy a főegyházmegye fiataljai májusban a lehető legnagyobb számban közösen imádkozzanak el egy tized rózsafüzért, mindennap délben. Majd, mint valami stafétabotot, adják tovább a rózsafüzér imát családtagjaiknak és barátaiknak. E staféta célja, hogy bevezessük a diákokat és az iskolai személyzetet hitünk titkaiba, és részesei legyünk az irgalmasság szentévében annak, amit Ferenc pápa a »kegyelem és a spirituális megújulás rendkívüli pillanatának« nevezett.”
A főegyházmegye számos iskolája válaszolt az érsek felhívására: eddig már tizenkilencezer szentolvasót osztottak szét, megannyi imalappal. Számos diák a saját rózsafüzérét hozza el az iskolai imára. Martin érsek, Írország prímása üzenetében arra szólítja fel az Armagh-i főegyházmegye valamennyi hívét, hogy fogadja és adja tovább a „rózsafüzér-stafétát”.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .