Röviden

Összefogás a várgesztesi templomért

A múlt év elején, január 29-én oroszlányi epicentrummal csaknem 4,7-es erősségű földrengést regisztráltak, amelyet számos településen észleltek a környéken élők a bányászvárostól kezdve Kecskéden, Környén, Tatabányán át egészen Várgesztesig. A Vértes észak-nyugati csücskében megbúvó festői faluban, Várgesztesen megrongálódott a központban álló, az 1870-es években emelt katolikus templom is. A helyreállítás érdekében összefogott az önkormányzat és a székesfehérvári püspökség, és adakozás révén is gyűlt pénz a munkálatokra.

Múlt vasárnap délután ünnepi misére hívta a harang a falu apraja-nagyját, hiszen befejeződött a felújítás, és elérkezett a templom megáldásának ideje. A szertartást Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök mutatta be.

Menoni Gabriella polgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat és az egyházmegye nagyszerű partnerei egymásnak, és erre a mostani templomfelújítás is jó példa.

A falu első embere beszámolt arról is, hogy máris napirenden van a következő közös feladat: a sírkertben felújítják a főkeresztet és a Mária-szobrot, amelyekhez járdát is építenek, továbbá rendbe teszik a temetőben található huszonhat világháborús katonasírt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .