Római húsvét – az üldözöttekért és az erőszak áldozataiért

Nagycsütörtök este a szentatya a Rebibbia börtönben mutatott be szentmisét.
Tizenkét fogvatartott férfi és nő, valamint az egyikük ölében ülő kisgyermek lábát is megmosta. „Jézus mindnyájatokat név szerint ismer, és nem fárad bele, hogy megbocsásson nektek” – mondta az elítélteknek.


Nagypénteken este a Colosseumnál szíriai, iraki és más nemzetiségű hívők vitték a keresztet, és az üldözöttekért imádkoztak. Ugyanez történt a húsvéti virrasztáson is: „Isten áldja meg a vezetőket, akik a békét keresik, és azért is imádkoznak, hogy megtérjen a gyűlöletet szítók szíve” – fogalmazott beszédében a pápa.
Húsvétvasárnap az Urbi et Orbi áldás előtt mondott húsvéti üzenetében a pápa így szólt a jelenlévőkhöz: „A feltámadott Jézustól kérjük, hogy könnyítse meg oly sok, az ő neve miatt üldözött testvérünk szenvedését, valamint azokét is, akik igazságtalanul szenvedik el napjaink konfliktusainak és erőszakos cselekményeinek következményeit.” A szentatya külön is megemlékezett azokról a kenyai fiatalokról, akiket nagycsütörtökön öltek meg. (KAP)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..