Róma – Vatikán – Itália

Olyan politikai kérdésekben, mint a béke, a lefegyverzés vagy a környezetvédelem, számos véleményazonosság van a Vatikán és a mai amerikai kormányzat között: több, mint a Bush-kormányzat idején. Különösen Obama közel-keleti törekvéseit értékelik nagyra a vatikáni diplomaták. Etikai kérdésekben annál kevesebb a nézetazonosság. Az abortusz, az őssejtkutatás és az azonos neműek együttélése kérdéseiben a Bush-kormányzat sokkal közelebb állt a vatikáni állásponthoz. XVI. Benedek és Tarcisio Bertone bíboros államtitkár természetesen világosan fogja képviselni az egyházi álláspontot. Akkor sem volt ez másképp, amikor Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház katolikus elnöke csak a szerdai általános kihallgatás „első sorában” találkozhatott a pápával, mert etikai kérdésekben nem vallja az egyház álláspontját.

Szent Pál-kiállítás

A Vatikáni Múzeum ókeresztény kőtár részlegében június 25-én megnyílt a Szent Pál-év lezárásához kapcsolódóan a Szent Pál a Vatikánban – A népek apostolának alakja és szava a pápai gyűjteményekben című kiállítás, mely szeptember 27-éig várja az érdeklődőket. A 132 darabból álló bemutató anyagát többméteres szarkofágok, szarkofágtöredékek, üvegzománcok, arany- és ezüsttárgyak, ikonok, festmények, metszetek, kódexek, miniatúrák és épületmodellek alkotják.

Restaurálták a vatikáni Capella Paolinát

XVI. Benedek pápa július 4-én vesperás keretében áldja meg a frissen restaurált Pál-kápolnát az apostoli palotában. A Capella Paolinát a Sixtus-kápolna „kisebb testvérének” szokták nevezni, és úgyszintén Michelangelo freskói díszítik.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA, valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .