Ráhagyatkozni a gyermekünkre

„Néha nehéz meghozni egy ilyen döntést, kimozdulni otthonról, és beköltözni egy hétvégére a Martineum Felnőttképző Akadémiára. Én is így voltam vele. De jól döntöttünk” – írta beszámolójában Gyenese Balázs.
A szombathelyi hétvége április 6-án, pénteken délután bemutatkozással kezdődött: apák és fiaik egymást mutatták be. „Ritka alkalom, hogy egy apa úgy mutatja be a fiát, hogy nemcsak a nevét mondja, hanem még hét jellemző dolgot is elárul róla” – fogalmaz az édesapa. Az esemény során az apák és fiaik kimondhatták és megtudhatták, milyennek látják egymást a mindennapokban. Vacsora után imaösvényt jártak végig, melynek során kölcsönösen áldást mondhattak egymásra. A nap közös játékkal ért véget.
A program szombaton reggel mentálhigiénés gyakorlatokkal folytatódott, melyekről a következőket írta Gyenese Balázs: „Felismerhettük gyermekünkben a határozott vezetőt, amikor a fiúk irányították szavaikkal édesapjukat a maguk által tervezett és kivitelezett akadálypályán. Hibátlanul vezettek bennünket az éles kanyarokban, néhol négykézláb, máskor az asztalon kúszva. Jó volt átélni, hogy nyugodtan ráhagyatkozhatunk a gyermekeinkre, pontos, kedves utasításaikra, hogy biztonsággal célba érjünk.”
Délután néhányan „szelfivadászatra” mentek a városban; indulás előtt azonban szempontokat kaptak a témaválasztáshoz. Nem kevés kreativitásra és gyorsaságra volt szükség, ha valaki mindent teljesíteni akart. Más résztvevőkre a szabadulószobában vártak kihívások: itt is nélkülözhetetlen volt a gyorsaság, a jó helyzetfelismerés, a kreativitás és legfőképp a közös munka. „Igazi csapatépítés volt ez az apák és fiaik számára. Öröm volt együtt küzdeni, dolgozni a sikerért” – írja a tizenkét éves Jakab édesapja.
Este játékos vetélkedőn mérhették össze tudásukat, gyorsaságukat és ügyességüket a kétfős apa-fiú csapatok – sok nevetéssel és szurkolással.
Április 8-án, az isteni irgalmasság vasárnapján a résztvevők együtt ünnepelhették a szentmisét. Ezt követően az apák és fiaik párban beszélgettek kettejük kapcsolatáról, és megtervezhették közös bakancslistájukat. Emellett pedig pingpongozásra, sakkozásra, tollasozásra és csocsózásra is jutott idő.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .