Püspöki szentmise a zalabaksai templom ünnepén

A zalabaksai templomot – több évig tartó előkészítési és építési munkálatok után – 1992-ben szentelték fel. Az építkezés „motorja” Varga Imre atya volt. Az évforduló alkalmából bemutatott szentmisében neki és minden segítőnek köszönetet mondtak az utódok.
Homíliájában a Szombathelyi Egyházmegye főpásztora kiemelte: Máriát azért tiszteljük a Világ Királynőjeként, mert igent mondott Istenre, és befogadta őt a lelkébe, majd a testébe. Ő volt az ajtó, amelyen keresztül a testet öltött ­Isten a világba léphetett. Mária egész lénye egyetlen hatalmas igen volt. Akkor ünnepeljük hitelesen a Világ Királynőjét, ha mi is beengedjük Istent az életünkbe, ha családjainkban van helye az imádságnak – hangsúlyozta Székely János püspök.
A mai édesanyák feladata, hogy megtanítsák gyermekeiknek, mit jelent embernek lenni, miért legyen valaki nagylelkű és becsületes, és hogyan lehet egy életen át megőrizni a házasságot – hangzott el a prédikációban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .