Puskás-hetek Madridban

Az emlékhónap egy meccsel kezdődik. Nemzeti ünnepünkön, október 23-án este a Real Madrid és a Juventus csap össze a Bajnokok Ligája harmadik körében. Másnap a Santiago Bernabéu Stadionban hivatalosan is megnyitják az eseménysorozatot. A díszpáholy fogadótermében gyűlnek majd össze a Real legendás játékosai, vezetői, Puskás Ferenc özvegye, valamint a spanyol sportélet jeles alakjai, és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia képviselői.


A Bernabéuban kiállítás nyílik, amely a Puskás-hagyaték tárgyaira épül. A 2011-ben a klub és a Puskás Akadémia alapítványa által életre hívott Real Tanoda nehéz sorsú gyermeksportolói is kiutaznak a spanyolországi ünnepi hetekre. A legismertebb magyar pályafutásáról konferenciát is rendeznek, amelyen részt vesznek Puskás hajdani csapattársai is, köztük: Francisco Gento, Amaro Amancio és José Santamaría. Valdebebasban (a Real Madrid edzőközpontja) pedig felavatják a legendás focista bronz mellszobrát.

Az ünnepségsorozat november 25-én zárul. A dátum szintén nem véletlen. Akad, aki még emlékszik rá, és van, aki megtanulta, mindenesetre sokan számon tartjuk ezt a napot. Hogy mi történt ekkor? Éppen hatvan évvel ezelőtt a magyar válogatott ezen a napon győzte le 6-3 arányban az addig otthonában veretlen angol válogatottat a Wembley Stadionban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .