Premontrei juniálist rendeztek Csornán

A juniálisok lehetőséget nyújtanak arra, hogy a különböző, sokszor egymástól távoli helyszíneken szolgálatot teljesítő rendtársak jobban megismerjék egymást és szorosabbra fonják a magyar premontrei közösségek közötti kapcsolatot.
Az összejöveteleket mindig más közösség rendezi. Idén a Csornai Premontrei Apátság vállalta magára, hogy helyet ad a juniálisnak. Az előkészületi munkák már előző nap megkezdődtek, és a nem Csornán szolgáló rendtársak is hazaérkeztek erre az alkalomra.
A rendezvény június 8-án délelőtt kezdődött; érkeztek szerzetesek Nagyváradról, Gödöllőről, valamint Zsámbékról nővérek.
Első programpontként Márton apát ismertette a csornai apátságban zajló munkálatokat és fejlesztéseket. Ehhez kapcsolódóan a jelenlévők kérdéseket is feltehettek. Az előadás után a szerzeteseknek alkalmuk nyílt a prelatúrán folyó munkák megtekintésére. Délben közösen elimádkozták a napközi imaórát a templomban, majd elfogyasztották az ebédet, ami kötetlen beszélgetésekre is lehetőséget adott. Az együttlét ezután a belső udvarban folytatódott.
A következő juniális megszervezését a Nagy­váradi Premontrei Apátság vállalta.

Forrás és fotó: Csornai Premontrei Apátság

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .