Prágában lesz a taizéi közösség találkozója

A szervezők által választott székhely szimbolikus: Franz Kafka szülőháza Prága belvárosa és az egykori zsidó negyed határán. A német zsidó író a XX. század elején alkotott, negyvenévesen halt meg. Csak halála után vált világhírűvé.

A Kafka-ház közvetlen szomszédságában áll a belvárosi Szent Miklós-templom, amely eredetileg a bencéseké volt, majd kétszáz évig a huszitáké. II. József császár idejétől raktárként használták, majd színháznak adott otthont, 1918 után pedig ismét a huszitáké lett.


Az előkészítő imaórákat a hét keddjétől szombatig tartják a Kafka-házban, ahová hívnak és várnak minden jóakaratú embert. A házban kis kiállítás mutatja be a taizéi közösséget. A tárlatot Miloš Forman filmrendező ötvenéves fia, Matej Forman rendezte, aki 1989-ben lépett kapcsolatba a közösséggel.

A cseh lakosság nyolcvan százaléka ateistának, agnosztikusnak vagy vallástalannak vallja magát. A katolikusok aránya tíz százalék. A taizéi találkozó imádságos tanúságtételére nagy szükség van.

Tudnivalók magyar fiataloknak

Az európai találkozó a 17 és 35 év közötti fiataloknak szól. A szállás Prágában és környékén lesz. Az érkezők nagy részét családok fogadják, de lesznek, akik iskolákban, tornatermekben vagy egyházközségi termekben kapnak szállást. A Magyarországról érkezők számára az ajánlott hozzájárulás 55 €, ami fedezi az étkezéseket, a közlekedési bérleteket, a szükséges helyiségek bérleti díjait és a fogadáshoz kapcsolódó egyéb kiadásokat.

A Katolikus Ifjúsági Mozgalom (KIM) által szervezett utazás teljes költsége: november 20. éjfélig: 11 900 Ft + 55 €; november 21. és december 1. között: 16 900 Ft + 55 € A KIM-en keresztül jelentkezőknek kedvezményes biztosítás: 300 Ft/nap/fő. Indulás Budapestről: 2014. december 28-án a késő esti órákban. Végső jelentkezési határidő: 2014. december 1.

További információ és jelentkezés: http://taize.kim.katolikus.net, e-mail: taize.kim@katolikus.net

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .