Péter hitével és lelkesedésével

Juliusz Janusz apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Paskai László bíboros, valamint a püspöki konferencia több tagja és papok mutatták be a szentmisét. Ismert közéleti személyiségek, köztük Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Dalma asszony, Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, Péterfalvi Attila volt adatvédelmi biztos és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is részt vettek a szertartáson.

Juliusz Janusz érsek szentbeszédében úgy fogalmazott, hogy „a halálból feltámadt Jézus mérhetetlen hittel és erővel töltötte meg Péter szívét, hogy betölthesse a rá bízott küldetést. Ugyanez a meggyőződés és erő jellemzi Péter mai utódját is… Az elmúlt tizenkét hónap alatt számos jelét láthattuk ennek a Krisztus győzelmében való lelkesedésnek és hitnek, amely a Szentatya önzetlen szeretetében és az egységért végzett fáradhatatlan munkájában megnyilvánult.”Megemlítette többek közt XVI. Benedek tavaly nyári sydney-i és tavaly őszi franciaországi, valamint ez év tavaszi, nagy jelentőségű afrikai látogatását is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .