Jezsuita centenárium a tavaszban

A délután folyamán föllépett többek között egy nagyszerű és jó hangulatú koncerttel a Benyus testvérek kamarazenekara, a Misztrál együttes, egy tréfás előadással Gulyás Anna mesemondó és Németh Erzsébet bűvész. Ezt követően a templomban a Musica Sacra kórus koncertezett, amely szintén kitörő sikert aratott, majd P. Lukács János tartományfőnök mutatta be az ünnepi szentmisét.

Az este folyamán a templomkertben agapé, majd az utcán táncház volt Ökrös Csaba és zenekara vezetésével, míg másnap a programsorozatot jubileumi kávéház és a Bíró László tábori püspök által bemutatott szentmise zárta, amelyen ismertették a centenárium alkalmából hirdetett rajz- és esszépályázatok eredményét. A kétnapos programsorozaton részt vevők arca azt a fajta örömöt tükrözte, amelyet egy ilyen ünnepség tud adni, amely a mostani válságos időkben is lelki segítséget nyújt. A centenáriumi ünnepségsorozat ezzel még nem ért véget, májusban ugyanis emléktábla-avatás lesz a Mária utcai rendház bejáratánál az 1944-45-ös üldözötteket mentő rendtagok emlékére, szeptemberben nagyszabású jezsuita jubileumi hét, októberben jezsuita történészkonferencia lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..