Pénzt vagy könyvet

Közben pedig egyre nehezebben megy a tisztító olvasás, a jó könyvek „megolvasása”. Egyre kevesebb rá a pénzünk és az időnk. Pedig a televízióban is látható filmek legjobb esetben is csak olyan élményt adhatnak, mint az autóval megközelített csúcsról belátható panoráma. Ha gyalog, megizzadva kapaszkodunk fel meg-megállva, sokkal mélyebb és maradandóbb az élmény.


Ősszel is van könyvünnepünk, a Szentírás vasárnapja. A Könyvek könyve olvasására figyelmeztet. Megtaníthat imádkozni, feljegyezhetjük gondolatainkat. Most tavasszal azután egymást érik a könyvünnepek. Április 18–21-én rendezték meg a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált háromszáznál is több könyvújdonsággal. Mert a kiadók tele vannak ugyan panasszal, mégsem adják fel. Különös üzlet a könyvkiadás és -kereskedés, művelői a szellem apostolai is.

 

Május 13-ától mintegy harminc katolikus és protestáns kiadó kínálja majd könyveit a Szent István Könyvhéten, immár huszonegyedik alkalommal. Ezúttal nem az átalakítás alatt álló Ferenciek terén, hanem az Egyetemi templomnál. Biztosan sokan várják a „világ végéről jött” Ferenc pápáról szóló és elmélkedéseiből ízelítőt adó első magyar nyelvű.

De június elején a Vörösmarty téren megrendezett Ünnepi Könyvhét sem idegen tőlünk. Nemcsak azért, mert az Új Ember Kiadó pavilonja is ott lesz az eseményen, hanem főkéntazért,mertamagyarkultúránakszervesrészeakeresztény élet.

A könyvet azonban akkor ünnepeljük igazán, ha olvassuk. Nem válogatás nélkül, de keresve igazságukat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .