Pécsi advent

Az alapítás millenniumára és Pécs Európa Kulturális Fővárosa címének elnyerésére készülve a püspökség fontosnak tartja, hogy értékes, értéket közvetítő rendezvényeinkkel ismertesse meg az egyházmegyét és a várost. A méltó ünneplés és ennek előkészítése jegyében számos konferenciát, zenei eseményt, kiállítást szerveznek.

Immár hat évvel ezelőtt indult egy kezdeményezés Magyarország egyik leghíresebb, mediterrán hangulatú városában arra vonatkozólag, hogy az idegenforgalmi szezonon kívül is a városba vonzzák a turistákat. Az Ausztriában évtizedek óta jól működő bécsi adventet alapul véve Pécsi advent címmel olyan rendezvénysorozatot indítottak, mely a várakozás időszakában ingyenes kulturális programsorozattal igyekszik hozzájárulni az ünnepek előtti készülethez. Ezen idő alatt megnyílnak a bazilika millenniumi bronzkapui. A székesegyház megtelik jeles művészekkel, akik európai és hazai kultúránk szebbnél szebb darabjait kínálják. A Szent István téren kézművesek árusítják portékáikat, hívogat a forralt bor és a kürtőskalács illata.

A december 5. és 19. között megrendezendő pécsi advent ideje alatt ingyenesen látogatható a bazilika és a Dómmúzeum. Keddtől szombatig délelőtt 11.00 és 12.00 órai kezdettel idegenvezető kíséretében tekinthetik meg az említett helyszíneket. A számos zenei, kulturális műsor mellett kiállítást szervezünk a bazilika altemplomába és a Dómmúzeumba. A december 5-én, este 7 órakor nyíló pécsi adventtel nemcsak a bazilikát és annak terét, környezetét akarjuk megnyitni, hanem az emberi szíveket is, melyek kell, hogy békességet és szeretetet sugározzanak minden jóakaratú és jó szándékú ember felé, hogy a jó jobbá, a rossz pedig jóvá válhasson.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .