Pásztorok – a hivatásról…

Nem vagyok egyedül – Szederkényi Károly ezüstmisés

A családomat nagyon szerettem, bár az nagyon szűk körű volt. A nagy család élményét csak papi szolgálatom során tapasztalhattam meg. Ma elmondhatom: itt, a Farkasréten nagy család vesz körül. Amikor ide kerültem, a mellettünk lévő szeretetotthon lakóinak azt mondtam, nagyszüleimnek tekintem őket. Hittanosaimnak, a fiataloknak atyjukká válhattam. Kortársaim, munkatársaim, a hívek java pedig a testvéreim lettek. Megtaláltam a lelki közösségben a családot. Jó érzés számomra, hogy papi munkámat, a hivatásomat családi érzésekkel végezhetem. Nagy család vesz körül. Amikor pár esztendővel ezelőtt elveszítettem édesanyámat, ez a közösség, ez a család segített nehéz helyzetemben. Így van ez az örömökkel is, például amikor most ezüstmisémre készülök, illetve életem egy-egy kerekebb évfordulóját ünneplem.

Jelenlegi farkasréti lelkipásztori szolgálatom mellett közel négy évig foglalkoztam a magyarországi Mária Rádió megindításával, két évig szervezőjeként, két évig pedig első műsorigazgatójaként. A rádió hallgatóinak többségét személyesen nem ismerhettem, mégis ott is úgy éreztem, hogy a hallgatók ragaszkodó családtagokként viszonyulnak hozzám, ezért is szólítottam őket gyakran a Mária Rádió családjának. Nem vagyok egyedül, nem vagyok magányos. Egyik legnagyobb élményem, hogy ha valakit szeretnek, ha valaki másokat szeret, azt az ünnepeken, de a hétköznapok zsivajában is körülveszik, óvják, figyelnek rá. Mint egy nagy családban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .