Papp László, végállomás

Az Olimpiai Legendák Térképén szereplő megállók közül tizenhármat magyar sportolókról kereszteltek el. Állomást kapott Balczó András, Bozsik József, Czibor Zoltán, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, Gerevich Aladár, Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Kárpáti Rudolf, Kocsis Sándor, Puskás Ferenc, Takács Károly és Papp László is, aki a lewishami végállomás névadója lett.
„Nagy viták voltak, néhány helyen az utolsó pillanatban változtattunk, de elégedettek vagyunk a végeredménnyel – fogalmazott közleményében a két tervező, Alex Trickett és David Brooks. – Több tucat nemzet képviselteti magát, a 2012-es játékok minden sportága jelen van, és minden idők legnagyobb olimpikonjai közül kettő, Muhammad Ali, illetve Michael Phelps fogadja az utazókat az Olimpiai Parknál, Stratfordban.”A térképen – amelyet természetesen majd meg lehet vásárolni – egy-egy sportág képviselői egyazon metróvonalon kaptak helyet. Nemcsak az olimpiai bajnokok előtt tisztelegnek ezzel a londoniak, hanem olyan legendás sportolók előtt is, akik bár nem nyertek ötkarikás játékot, teljesítményük enélkül is örökre emlékezetes.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .