Palesztin politikus látogatása

A politikus rámutatott: sok palesztin keresztény vándorol ki az országból az izraeli szankciók miatt, látszólag gazdasági okokból. A gazdasági problémák hátterében azonban politikai döntések állnak, így a kivándorlásnak igazából politikai okai vannak. A keresztények elvándorlása a nemzeti kérdésen túl azért is jelent komoly gondot, mert a Szentföldön élő keresztények számának csökkenésével párhuzamosan egyre nehezebb megtartani az ottani szent helyeket is.


Bandak a Születés temploma felújítására létrehozott elnöki bizottság vezetőjeként kifejtette azt is: a templom tetejének felújítása semmiképpen sem halogatható. Az épületet jelenlegi állapotában állítják helyre, és nem valamely korábbi formájában. A tervezett munkálatokat három felekezet (ortodox, katolikus, lutheránus) tizenhárom egyházával kell egyeztetni – ők használják a templomot –, így bármiféle átalakítás rendkívül bonyolult diplomáciai manővereket igényelne.

A politikus elmondta: a világ számos országának külügyminisztériumát megkereste azzal a kérdéssel, hogy hozzájárulnának-e a felújítás költségeihez valamekkora összeggel. Magyarország volt az első, aki felajánlotta segítségét. A munkálatok idén júliusban kezdődnek el.

SzG

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .