Pál-forduló: Az Új Ember új rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj húszezer forintos könyvutalvány. A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki. A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil című ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A IV. forduló kérdései:

1. A nemzetek apostolát a „tizenharmadik apostolnak” is nevezik, mert Jézust hirdeti tanításával, élete példájával, szóban és írásban. Az Újszövetségi Szentírásban hány levelet találunk Szent Pál neve alatt?

2. Szent Pál tanításának, útjainak és személyiségének megismeréséhez a leveleken túl fontos forrás az Apostolok cselekedeteinek könyve. Ezt kísérője írta, ki volt ő?

3. Szent Pál szülővárosa Tarsus. Pál idejében 300 000 lakosú város volt, a Római Birodalom szíriai Cilicia tartományának székhelye. Melyik országban van ma Tarsus? Soroljon fel legalább három római kori és két Szent Pál-emlékhelyet Tarsusban!

A IV. forduló válaszait február 20-ig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .