Ötszáz éves a csíksomlyói Szűzanya-szobor

Az évente sorra kerülő rendezvényen Európa legnagyobb Mária-szentélyeinek vezetői megosztják egymással tapasztalataikat, megbeszélik a hívek szolgálatával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, és megoldásokat keresnek a felmerülő problémákra. A tapasztalatcsere mindig egy előzetesen megadott téma szerint zajlik. Az idei év témája: zarándokutak Kelet- és Közép-Kelet-Európában, különös tekintettel a Mária útra.

Csíksomlyó 2005-től tagja az Európai Máriás Hálónak. A Székelyek Nagyasszonyának szentélyét az elmúlt években Máriapócson, Knockban, Vilniusban, Zaragozában, Częstochowában és Gibraltárban Tímár Sándor Asztrik egykori, Walsinghamben, Rómában és Máltán Urbán Erik jelenlegi kegyhelyigazgató képviselte. A jelentős európai Mária-kegyhelyekből álló hálóban kifejtett tevékenységének tizedik esztendejében érte Csíksomlyót a megtisztelő felkérés, hogy a rendezvény házigazdája legyen.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .