„A házasság Krisztus és az egyház szeretetének szentsége”

Az Atyaisten nekik is odaajándékozza Fiát, Jézust, nem azért, hogy elítélje, hanem, hogy üdvözítse őket: ha Jézusra bízzák magukat, meggyógyítja őket irgalmas szeretetével, amely keresztjéből buzog fel, egy olyan kegyelem erejével, amely megújít, és visszavezet a házastársi és családi élet útjára.
Jézus szeretete, amely megáldotta és megszentelte a házastársak egybekelését, képes arra, hogy megtartsa szeretetüket, és megújítsa azt, amikor emberileg elvész, szétszakadozik, elfogy az összetartozás tudata. Krisztus szeretete képes arra, hogy visszaadja a házastársaknak a közös előrehaladás örömét. Mert ez a házasság: egy férfi és egy nő közös útja. A férfi feladata, hogy segítse feleségét: legyen még inkább nő. S a nő feladata, hogy segítse férjét: legyen még inkább férfi.

Ez lesz a feladatotok: „Szeretlek, ezért még nőiesebbé teszlek. Szeretlek, ezért még férfiasabbá teszlek” – fogalmazott rögtönzött szavakkal Ferenc pápa.
Ez a különbözőségek kölcsönössége. Nem kátyúktól és konfliktusok mentes út ez, hiszen akkor nem is volna emberi. Elkötelezett utazás ez, amely olykor nehéz, olykor konfliktusokkal teli, de hiszen ilyen az élet! – fogalmazott a szentatya.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .