Őszi díszek

Aki érez magában hajlamot, különleges dekorációt készíthet az adventi és a karácsonyi asztalra. Az ünnepi asztaldísz kellékei: kerek műanyag edény, virágkötészeti tűzőhab, tőzegmoha, ragasztószalag, vessző és tobozkoszorú, vékony drót. (Ha csupán szárazvirágokból akarjuk elkészíteni, a tűzőhab elmaradhat). Miután kiválasztottuk kedvenc vágott virágunkat, szedjünk össze szép színes faleveleket (szelídgesztenye, vadszőlő.) bogyós ágakat (magyal, fekete fagyal), örökzöld borostyánt, vagy amit észrevesz a szemünk és színben illik az adott virághoz.

A műanyag edénybe kerül a nedves tűzőhab, amelyet ragasztószalaggal rögzítünk. Az edényt be kell helyezni a vesszőkoszorúba, és tőzegmohával takarni. Előbb a borostyán indáit, majd a szellőrózsákat tűzdeljük a nedves habba, ezután szép sorban a többi növényt és a rózsákat is elhelyezzük, végül pedig dróttal rögzítjük a koszorút.

Szárazvirágokból egy erdei kirándulás során sok mindent begyűjthetünk: mutatós füveket, iszalag termését, csipkebogyót, héjakútmácsonyát, cickafarkat. Ha erre nem jut időnk, meg is vásárolhatjuk a szárazvirágokat szálanként. Miután csokorba kötöttük, keressünk számára egy hozzá illő vázát, ami lehet bambuszkaspó, vesszőkosár vagy akár egy kimustrált szakajtó.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .