Összefogás Kárpátaljáért

Két évvel ezelőtt próbálkoztunk először azzal, hogy nemzetközi célra gyűjtsünk a magyar rendtartományban. Akkor a Fülöp-szigeteken pusztító tájfun károsultjainak juttattuk el az összegyűlt 3,3 millió forint adományt, amelyet a magyar rendtartomány megduplázott.

A baj most ismét a határon túl van, mégis nagyon közel. Tudtuk, hogy a kialakult helyzetben a lehető leggyorsabban kell cselekednünk. Bíztunk abban, hogy az emberek megértik a probléma komolyságát, átérzik kötődésüket a határon túl élőkhöz, és tudni fogják, hogy számítanak a segítségükre.

2007 óta nem volt ilyen sikeres akciónk. S az eredmény nem is azon múlt, milyen színes plakátokkal, milyen névre szóló levelekkel kértünk. Egyszerűen kértünk, és nagyon gyorsan, bőkezűen adtak az emberek.

Március 26-ig a könyvelés szerint 7 498 124 forint érkezett be. Március 23-án hatmillió forintot utaltunk át támogatási megállapodás alapján a Kárpátalja Hitéletéért Alapítványnak. A következő utalásra – a fennmaradó összeg (1 498 124 Ft) az azóta érkezett adományokkal kiegészítve – április 14-én került sor. A továbbiakban minden hónapban egyszer indítunk utalást, az addig a napig erre a célra beérkezett támogatások összegével.

A jezsuita rend további ötmillió forintot utalt el a Bajban Kárpátalja kampány keretében küldött összegen felül.

Abban bízunk, hogy az adomány Majnek Antal püspök atya segítségével közvetlenül a rászorulókhoz jut.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .