Örömmel ünnepelni…

„Az Eucharisztiában személyesen jön el hozzánk Jézus, és ez valóban nagy öröm számunkra. Ezt az örömöt hordozzuk szívünkben, és adjuk tovább másoknak. Szavainkban és cselekedeteinkben nyilvánuljon meg ez az öröm” – mondta a főpásztor. Ez az a misszió, amelyet a gyermekekkel együtt igyekszünk végezni. A szentmise keretében egy kislány elsőáldozó lett.

A tavaszi napsütésben több szabadtéri programot is szerveztünk a gyerekek számára. Nagy lendülettel és szeretettel vettek részt például a totóban. Voltak előadások is: a nagybárkányi ifjúsági missziós csoport Szent Fausztináról mutatott be egy színdarabot, amelyet kicsik és nagyok egyaránt feszült figyelemmel néztek. Láttam, ahogy néhány felnőtt szeméből könnyek hullottak – valóban nagyon megható volt a színdarab.


Bőséges és finom ebédet készítettek a pataki testvérek, és rengeteg finom süteményt is hoztak. Az Ukrajnában szükséget szenvedő embereknek élelmiszert és pénzt gyűjtöttünk. Az adományokat egy hét múlva juttatjuk el nekik. A felnőttek sem unatkoztak, nekik is tartottunk előadást az év projektjéről, amely az ukrajnai falu, Rát gyermekotthonának támogatása.

A nap végén összegyűltünk a templom kertjében a Szűzanya grottájánál, ahol Varga Gábor abaújszántói plébános, esperes hálát adott Istennek az egész napért, és kérte a Szűzanya pártfogását a további missziós szolgálatban.

a szerző a Pápai Missziós Művek igazgatója

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .