Örökbe fogadva

Forrás: Diamond és Ruffino család (facebook)

 

Elizabeth Diamond 2014 szeptemberében tette közzé ezt a bejegyzést az egyik közösségi oldalon. Nem sokkal korábban tudta meg, hogy beteg: 2014 augusztusában súlyos agydaganatot diagnosztizáltak nála. Idén áprilisban, negyvenéves korában halt meg. A New York állambeli Buffalóból származó nő több életvezetési tanácsadókönyv szerzője, művész és motivációs előadó volt. És négy gyönyörű kislány édesanyja, aki egyedül nevelte a gyermekeit. „Ha történik velem valami, azt szeretném, hogy te gondoskodj a lányokról” – mondta közvetlenül a diagnózis után a legjobb barátnőjének, akivel gyermekkoruk óta elválaszthatatlanok voltak. Laura Ruffino azonnal azt mondta: „Rendben.” És barátnője halálát követően – két saját lánya mellé – magához vette az árván maradt öt és tizenkét év közötti gyerekeket. Férje, Rico Ruffino pedig teljes mértékben támogatta ebben.
Lily, Ella, Samona és Tara érkezésével duplájára, nyolcfősre bővült az addig négyfős család, és jelentősen megváltozott minden. „Évekkel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy így is alakulhat az életünk, de úgy gondolom, el kell fogadnunk a kihívásokat, és meg kell tennünk a tőlünk telhetőt” – mondja az apuka, Rico. Felesége, Laura pedig hozzáteszi: „Ha egy pillanatra hátradőlök, és belegondolok abba, ami történt, fel sem tudom fogni, még mindig sokkolnak a történtek. Nem kis dolog, persze, hogy befogadtuk a gyerekeket, de csak azt tettük, amit tennünk kellett. Így kívánta meg az élet.” Ám a Ruffino család nincs egyedül ebben a különleges helyzetben. Az elmúlt néhány hónapban már megannyi adományt kaptak a helyiektől, így például egy nagyobb konyhaasztalt és egy nagyobb hűtőszekrényt, hogy megkönnyítsék számukra a hétköznapokat. Az adományozók a család nagylelkűségét dicsérték. „Nagyon megérint ez a történet – mondta McCoyne. – A szívem és minden gondolatom veletek és az új családotokkal van, Rico.” Nancy Klekas pedig így nyilatkozott: „Úgy gondolom, a legszebb dolog, amit tehettetek, az volt, hogy befogadtátok ezt a négy gyermeket.” A család támogatására a Buffalo Wellness Központ, amelynek Elizabeth az igazgatósági tagja volt, egy honlapot is létrehozott.
„Elizabeth barátai, Laura és Rico Ruffino megnyitották a szívüket és az otthonukat a gyerekek előtt – írják a YouCaring.com című internetes oldalon. – A család barátai támogatást kérnek. Ruffinóék mindig is olyan emberek voltak, akik segítettek másoknak. Most mi kérünk segítséget, hogy megsegíthessük őket, hogy immár hat lányuk minél csodásabb életet éljen. A garázsukat két hálószobává szeretnék átalakítani, hogy mindenkinek legyen helye, és egy nagyobb családi autóra is szükség volna, meg persze ruhára, élelmiszerre és minden ilyesmire. Ha ismeritek a Ruffino családot, tudjátok, mekkora szívük van. A szülők arra nevelték a lányaikat, hogy mindig segítsenek másokon, és legyenek jó barátok, jó családtagok. A család mindent megtesz azért, hogy a Diamond lányok szeretetben éljenek, és a család részének érezzék magukat. Történetük a leggyönyörűbb dolog, amit valaha láttunk. Elizabeth Diamond is mások megsegítésének szentelte az egész életét. Megtanította az embereket örülni az egészségüknek és a boldogságuknak. Önzetlen ember volt, aki azért választotta a Ruffino családot a gyermekei felnevelésére, mert tudta, hogy náluk ugyanezeket az életleckéket fogják megkapni.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .