Karitász-adományok kiskorú menekülteknek is

Fotó: Katolikus Karitász

 

A Katolikus Karitász folyamatosan figyelemmel kíséri a hazánkba érkező menekültek ellátását a befogadóállomásokon, és kiemelt figyelmet fordít a táborokba kísérő nélkül érkező kiskorú gyermekekre.
A felnőtt kísérő nélküli kiskorúak jelenleg a fóti Károlyi István Gyermekközpontba kerülnek, ahol teljes ellátást biztosítanak számukra. A Katolikus Karitász felvette a kapcsolatot az intézmény igazgatójával, Kádas Istvánnal, aki elmondta, hogy napról napra változik az otthonban ellátott menekült gyermekek száma. A tájékoztatás alapján a karitász nagy mennyiségű törölközőt, kéztörlőt, párnát, paplant, ágyneműhuzatot, papucsot, valamint mosószert, öblítőt és tisztálkodó szereket biztosított az otthonnak. Az adományok átadásakor száztizennégy menekült gyermek tartózkodott az intézményben.
A Katolikus Karitász szükség szerint továbbra is segíti a gyermekotthon ellátói munkáját.
A segélyszervezet évekkel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal. Az egyezmény keretében a karitász folyamatosan segíti a menekültek ellátását: többször is szállított ruhaneműt és más adományokat a vámosszabadi, a bicskei, a balassagyarmati és a debreceni befogadóállomásokra. Tekintettel az elmúlt hónapokban hazánkba érkező migránsok nagy számára, a segélyszervezet a nagyfai és a kiskunhalasi táborban személyes segítségét is fölajánlotta.
A fóti Károlyi István Gyermekközpont a 2011-ben hatályba lépett kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) mint fenntartó kijelölése alapján befogadja a Magyarország területén kísérő nélkül tartózkodó menekült kiskorúakat, és biztosítja számukra a gyermekvédelmi szakellátást.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .