„Önkéntes vagyok, mert tenni jó!”

Fotó: Szeged–csanádi egyházmegye

 

Ezzel a mottóval hirdették meg a 10. Tesz-Vesz Tavaszt Szegeden. A hívő ember számára az önkéntesség nem egy időszakhoz kötött feladat, hanem a keresztény élet elválaszthatatlan része – mondta Kiss-Rigó László megyés püspök március 22-én, a rendezvény megnyitóján.
A Szeged–csanádi egyházmegye területén mintegy négyezren vállaltak önkéntes munkát, hetvenöt projektben, több mint negyven helyszínen. A program célja kezdetektől az, hogy a fiatalokat ráébresszék környezetük hiányosságaira, és önként vállalkozzanak annak megváltoztatására.
Az egyházmegye ifjúságpasztorációs irodája által szervezett programot a dóm látogatóközpontjában nyitották meg.
Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár arra hívta fel a programhoz kapcsolódó fiatalok figyelmét, hogy az önkéntesség révén maguk is erősödnek, a közösségteremtés pedig hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben megtartsa őket hitükben.
Sokféle módon követhetjük Krisztust. Jó példákat kínál erre a Szeged–csanádi egyházmegye, hiszen a gyermekvédelemben, a sportban és szociális területen egyaránt sokat tesz a közösségekért. A Tesz-Vesz Tavasz is e jó kezdeményezései közé tartozik – mondta beszédében az államtitkár.
A program fővédnöki tisztét Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős vállalta, aki egykori piarista éveiről is mesélt a fiataloknak. „Az életem arról szól, hogy Isten mennyire kegyes hozzám, mennyi kudarcot adott és mennyi sikert” – fogalmazott. Azt mondta, ha Isten nem volna ilyen nagylelkű hozzá, akkor olimpiát nyert volna, és most nem az önkéntesség fontosságáról beszélne, hanem egy kereskedelmi televízió valóságshow-jában saját eredményeit és ügyességét méltatná.
A látogatóközpontban fellépett a Liget Társulat, majd a Dugonics téren fát ültettek a fiatalok Kiss-Rigó László püspökkel, Soltész Miklós államtitkárral és Hirling Zsolttal. A Tesz-Vesz Tavaszhoz kapcsolódóan ezt követően interaktív zenés programot tartottak az ÁGOTA Alapítvány által működtetett ifjúsági klubban, a Csongor téren.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .