Öngondoskodó családok

Az országos központ támogatásával ezerötven családnak biztosítanak vetőmagcsomagot, amelyben tizenötféle zöldségmag található: sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, velőborsó, szárazbab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla és bokorbab. Több egyházmegyében is osztanak vetőmagot, így országszerte összesen ezerhétszáz családnak segít a karitász.

 

E program keretében a Szigetközben száztizenhat olyan család jut vetőmaghoz, amelyek konyhakertje a tavalyi árvíz során ment tönkre. Ősszel burgonyával, hagymával és almával segítette őket a karitász.


A családok felásott, előkészített kerttel várják a magokat. A segélyszervezet igény szerint kerti szerszámokat is biztosít az ültetéshez, és a legtöbb településen önkéntes szakember is segíti a családokat, hogy minél nagyobb termést takaríthassanak majd be kertjeikben.

 

Tavaly ezerötszáz család vett részt a programban, amely nyolcvanöt százalékos eredménnyel zárult.

Fotó: Csapó Viktória

Százhatvanöt tonna élelmiszer

 

Húsvét előtt ismét megrendezték a templomokban a tartósélelmiszer-gyűjtést. Az adományokból a karitászcsoportok készítenek húsvéti ajándékcsomagokat a rászorulók számára. Az idei nagyböjti akció során rekordmennyiségű adomány gyűlt össze. A több mint százhatvanöt tonna élelmiszerből országosan több mint húszezer család részesül még az ünnep előtt. A Katolikus Karitász hálásan köszöni a nagylelkű segítséget minden adományozónak. Nekik köszönhetően a segélyszervezet évről évre többeknek segíthet ünneppé tenni a húsvétot.

Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .