Ökumené

Április 7-én Tübingenben, április 9-én pedig a római Pápai Lateráni Egyetemen mutatták be azt a kötetet, amely a két egyház teológusaiból álló, 2001-ben létrehozott nemzetközi kutatócsoport ötéves munkájának eredménye. A könyv címe: A hit alapja és objektív dimenziója a római katolikus, valamint az evangélikus tanítás szerint. A kötet egy példányát a kutatócsoport két tagja átadta XVI. Benedek pápának az április 9-i általános kihallgatás végén. A„kutatás nemzetközi területe” elnevezésű csoport Joseph Ratzinger bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa, valamint Eilert Herms professzor, a tübingeni Evangélikus Fakultás rendszeres teológiatanára kezdeményezésére jött létre. (Vatikáni Rádió)

Németország várja a pápát

A német sajtó találgatja, felkeresi-e jövőre szülőhazáját, Németországot XVI. Benedek pápa, és ha igen, melyik városokba fog ellátogatni. Bár még semmi biztosat nem lehet erről tudni, Jean-Claude Perisset érsek, apostoli nuncius úgy tudja, hogy a berlini fal áttörésének 20. évfordulója (2009) jó alkalom e látogatásra. A találgatások szerint XVI. Benedek jövőre Berlinbe és Türingiába készül. A délkeleti tartomány ugyanis különleges ökumenikus alkalmat is kínálna: hiszen Luther Wartburg várában készítette a reformáció és a német irodalmi nyelv szempontjából egyaránt nagyon jelentős bibliafordítását. –

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .