Ökológia

A CCEE környezetvédelmi bizottságának ülése

Megnyílt az európai katolikus ökológiai fórum internetes oldala. A honlap költségeit az európai püspöki konferenciák tanácsa (CCEE) viseli. A svájci ülésen elhatározták, hogy egy CCEE-küldöttség részt vesz majd az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) 7. gyűlésén, amelyet szeptember 24. és 28. között rendeznek Milánóban a klímaváltozás kihívása témáról.

Hibrid embriók létrehozása Nagy-Britanniában

Heves vita után nagy többséggel megszavazták a londoni alsóház képviselői május 19- én azt a törvénymódosítást, amely kizárólag orvostudományi célokra és igen korlátozott időre lehetővé teszi emberi-állati hibrid embriók laboratóriumi körülmények között történő létrehozását. Elio Sgreccia püspök, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke felkavarónak nevezte a hírt az emberi faj jövője szempontjából. Két súlyos etikai problémát vet föl ez a lépés: először is sérti az emberi méltóságot, mert a fajok közötti utódnemzésre irányul, amit eddig minden törvény tiltott. Az ember és állat közötti egyesülés szörnyűsége pedig mindig az erkölcsiség visszautasítását jelentette. (MTI)

Püspöki konferenciák a felnőtt őssejtkutatásért

Anglia, Wales, Skócia és Írország püspöki konferenciáinak elnökei bejelentették, hogy 25 ezer font értékű tanulmányi ösztöndíjat adományoznak a felnőtt őssejtkutatás támogatására. Cormac Murphy O’Connor, Sean Brady és Keith Patrick O’Brien bíborosok magyarázata szerint a kezdeményezés konkrét jele kíván lenni annak, hogy az egyház elkötelezett amellett, ami a tudományban az ember javát szolgálja. (Magyar Kurir)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .