Óföldeákra zarándokoltak a lelki megújulás jegyében

Fotó: Ambrus Marcsi

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye tavaly szervezte meg először a találkozót a NEK-re való készület jegyében, azzal a céllal, hogy elősegítse az egyházmegye lelki megújulását és erősítse az összetartozást.
Idén több mint nyolcszázan tették meg a hat kilométeres utat Földeákról a Szűz Mária, Keresztények Segítsége elnevezésű erődtemplomhoz, Óföldeákra. A gyalogos zarándoklat során négy állomáson hangzottak el elmélkedések és énekek.
Az óföldeáki templomban a jelen lévő atyák hálát adtak hivatásukért, a hívek pedig – a templomot körbeállva – újabbakért fohászkodtak. Az ebédet követően számos program várta a zarándokokat: hittanosok találkozója, diákok zenés és néptáncos fellépései, mozgásos ügyességi játékok, szentségimádás.
„Sokakhoz eljutott a zarándoklat híre, amely az egyházmegyei identitás erősítésére is szolgált – mondta az esemény után Serfőző Levente, a rendezvény egyik fő szervezője. – Háromszor annyian voltunk, mint tavaly. Üzenet ez a számunkra: van igény a találkozásra.”
A zarándoklat szabadtéri szentmisével zárult, amelyet Kiss-Rigó László megyéspüspök mutatott be.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .