Nyílt nap a Hittudományi Főiskolán

Fotó: Hencz Márton

 

A Győri és a Szombathelyi Egyházmegyéből több mint harmincan látogattak el a szemináriumba, köztük az Európai Cserkészek Mosonmagyaróvári 1. Számú Beretta Molla Szent Johanna Cserkészcsapatának tagjai.
A nyílt nap regisztrációval kezdődött. Az érdeklődők ezután megismerkedhettek a szeminárium elöljáróival, növendékeivel és az intézmény mindennapjaival. A kispapok bemutatták a főiskolát, és beszéltek hivatásukról is, középpontba állítva a szeminárium névadója és egykori növendéke, a 2018. május 1-jén boldoggá avatott Brenner János életét. Délben Reisner Ferenc rektor mutatott be ünnepi szentmisét, amelyen az intézmény elöljárói és a nyílt napra érkező lelkipásztorok koncelebráltak. Juhos Imre spirituális a prédikációjában a papi hivatásról beszélt.
Jézus gyakran elvonult imádkozni egy magányos helyre. Ugyanígy nekünk is át kell elmélkednünk gondolatainkat, terveinket és cselekedeteinket, beleértve az Atyától kapott meghívásunkat is. A mai világ által keltett felszínes vágyak elvonhatják a figyelmünket az igazán fontos értékektől. Ezért elengedhetetlen, hogy Istennel való párbeszédünk ne legyen egyoldalú, hanem bátran tárjuk a mennyei Atya elé örömünket és bánatunkat egyaránt – hangsúlyozta szentbeszédében Juhos Imre.
A szentmisét követően lehetőség nyílt a szeminárium épületének megtekintésére, majd közös ebéddel folytatódott a program. A főiskola nyílt napja a hagyományos Mária-köszöntővel zárult a Nagyboldogasszony-székesegyház Könnyező Szűzanya-kegyképe előtt.

Forrás: Brenner János Hittudományi Főiskola/Győri Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .