Nem hallgathatunk!

Az elmúlt évben több ezer iraki és szír keresztény kényszerült elhagyni otthonát a radikális iszlamisták által elkövetett támadások miatt. Az iszlám kalifátus kikiáltását követően ezeken a területeken ma ezreket, tízezreket kínoznak, ölnek meg, vagy vetnek rabszolgasorba, és milliónyian válnak földönfutóvá puszta életüket, családjukat mentve. Nigériában is keresztények sokaságát ölik meg és üldözik el a hitük miatt. A világ számos országából érkeznek híradások arról, hogy hatalmi szervek vagy erőfölényben lévő radikális vallási csoportok támadásokat intéznek Krisztus követői ellen.


Az Evangéliumi Világszövetség (WEA) évről évre nemzetközi imanapot hirdet az üldözött egyházért. Ez az alkalom számunkra is lehetőséget biztosít arra, hogy csatlakozhassunk a keresztények millióihoz, akik ezen a napon együtt imádkoznak az üldözöttekért szerte a világon. E felhíváshoz csatlakozva a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) nevében arra hívjuk keresztény egyházainkat, hogy álljunk ki üldözött testvéreinkért, imádkozzunk értük, és segítsük őket minden lehetséges módon.

Ennek megfelelően bátorítunk minden lelkipásztort, elöljárót és gyülekezeti tagot, hogy november 9-én, vasárnap az istentiszteletek keretében, illetve külön alkalmakon egyesüljünk az üldözött egyházért való, Lélek általi imádságban, járuljunk együtt az Úr elé, beteljesítve az Igét: „Ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. Ti pedig Krisztus Teste vagytok, és egyenként annak tagjai” (1Kor 12,26–27).

A Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa vezetősége nevében, testvéri szeretettel és áldáskívánással:

Szeverényi János,
az Aliansz elnöke,
Steinbach József,
a MEÖT elnöke

Gyújts egy gyertyát!

Mennyei Atyánk! Te vagy minden élet szerzője és megtartója! Tekints le kegyesen keresztény testvéreinkre, akiket a Közel-Keleten elüldöztek otthonaikból, házaikból, és most idegen városokban a templomok kövezetén és udvarán a puszta földön alszanak több mint százezren. Add meg szent fiad, Jézus Krisztus által és égi édesanyánk közbenjárására, hogy megszűnjön a keresztények üldözése, és a családok hazatérhessenek városaikba, és felépíthessék lerombolt templomaikat. Szűz Mária, béke királynéja, keresztények segítsége, könyörögj érettünk! Üdvöz légy Mária…

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .