NEK: visszaszámlálás indul

Fotó: Ambrus Marcsi

 

Már csak egy év, és elkezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) gazdag programsorozata. Budapesten, a Szent István-bazilika előtt Erdő Péter bíboros indítja el a 365 napos visszaszámlálást szeptember 13-án délután 4 órakor. Ekkor nyílik meg a regisztráció. Jelentkezz az elsők között a NEK programjaira!
Az eucharisztikus kongresszus nem a szó szoros értelmében vett tudományos tanácskozás, kongresszus. Sokkal inkább egy világméretű spirituális rendezvénysorozat, amely során a kenyér és a bor színében velünk maradt Jézus Krisztust ünnepeljük. Magyarországon több mint nyolcvan éve volt utoljára ilyen száz­ezreket megmozgató ünnep.
Május elején flashmobbal ünnepeltük, hogy ötszáz nap maradt a kongresszus nyitányáig. Ötszáz általános és középiskolás fiatal kórusénekkel ünnepelt a budapesti Szent István-bazilika előtt. Velük tartott a Magyar Katolikus Egyház vezetője, Erdő Péter bíboros is, aki kezdetek óta kiemelt figyelemmel kíséri a NEK előkészületeit.
Ezúttal 2019. szeptember 13-án 16 órára várják az érdeklődőket a Szent István-bazilika előtti térre, ahol föllép a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, amely többek között Törökországba is elvitte a NEK hírét. A gyermek fellépők közül néhányan éppen a kongresszust megnyitó szentmisén lesznek elsőáldozók a Puskás Ferenc Stadionban.
Szeptember 13-án kez­dődik a regisztráció a 2020-as esemény programjaira. Legyünk ott minél többen a téren! Érdemes követni a NEK honlapját, valamint közösségi oldalait (Face­book, Instagram) a legfrissebb információkért!

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .