Nappali melegedő Debrecenben

Alapvető fontosságú, hogy a leromlott egészségi állapotú otthontalan emberek naponta legalább egy alkalommal meleg ételhez jussanak. A felújított helyiséggel még több szolgáltatással tudnak enyhíteni az otthontalan emberek helyzetén. Lehetőségük van a hetente kétszeri zuhanyozásra, csomagmegőrző működik, valamint a kialakított könyvtárban napilapokhoz, internethez is hozzájuthatnak, szórakoztató, oktató jellegű filmeket nézhetnek.
Makó Ibolya, a debreceni karitász vezetője elmondta: a jelenlegi gazdasági válság miatt az eddig is periférián élő emberek még nehezebb helyzetbe kerültek. Szervezetüknél mintegy száznyolcvan főre nőtt a nyilvántartott hajléktalanok száma. Akik a kormányprogram által albérlethez jutottak, azokat a karitász bútorokkal, élelmiszerrel segíti, valamint az internethasználattal, a munkaügyi központ segítségével lehetőséget biztosít számukra, hogy minél hamarabb munkát találjanak. Az irodában a karitász munkatársai segítséget nyújtanak hivatali, jogi ügyeik intézésében is. Hamarosan megkezdődik a krízisidő, amely november 1-jétől március 31-ig tart, erre az időszakra meghosszabbítják a nappali melegedő nyitvatartási idejét. Orosz Lőrinc plébános a helyiség megáldásakor bátorította a nehéz sorsú embereket, és kérte őket, hogy fogadják el a segítők szándékát, és rajtuk keresztül Isten jóságát, szeretetét.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .