Nagyvilág

Pedro Besari, a világtalálkozó önkéntesekért felelős vezetője számít az önkéntes fiatalokra, hiszen a várakozások szerint mintegy kétmillió embert kell majd „mozgatni”. Az önkéntesekre többféle feladat vár: segíteni a résztvevőknek érkezéskor a pályaudvarokon, repülőtéren, információval ellátni őket, a sajtóirodának segíteni szövegek fordításában, logisztikai feladatokat ellátni, a rendezvényeken biztonsági szolgálatot teljesíteni, csoportokat szervezni. Meg kell tanítanunk őket, hogyan kezeljenek sok embert, hogyan irányítsák a tömeget, hogyan nyújtsanak elsősegélyt, és hogyan kommunikáljanak másokkal – mondta Pedro Besari. Az önkéntesek a régiót bemutató művészeti és kulturális képzésen is részt vesznek, így abban is tanácsot tudnak adni a fiataloknak, mit érdemes megnézni Madridban. A világtalálkozó hivatalos honlapja: www. madrid11.com

Keresztény ifjúsági szállás Párizsban

Június elején nyílt meg a szerzetesek által fenntartott intézmény, amely összesen hetvenhat ággyal várja a szállóvendégeket, közel a Champs-Élysées-hez. Körülbelül harminc euróba kerül egy éjszaka egy főre. A vendégek lelki és szociális programlehetőségek közül is választhatnak, önkéntes feladatokat vállalhatnak ingyenkonyhákon vagy egyéb szociális intézményekben. Az épület kápolnájában rendszeresen tartanak szentmisét. (A szállás honlapja: www.adveniat-paris.org/)

La Croix 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .