Nagyvilág

Efren Penaflorida egyszerű családban, Manila közelében, egy szeméttelep mellett nőtt fel. Még szinte gyerek volt, amikor elhatározta: nem csatlakozik bandákba verődő kortársaihoz, hanem tanulással igyekszik kiemelkedni a szegénysorból. Tizenhat éves korában kidolgozott egy programot, amely oktatást és könyveket biztosít az utcán és a szegénynegyedekben élő gyerekeknek. Dynamic Teen Co. nevű, önkéntesekből álló szervezete mintegy ezerötszáz gyereket tanított meg írni-olvasni, emellett sokat tett az egészségükért is. Joel Baylon püspök, a Fülöp-szigeteki püspöki kar ifjúsági bizottságának elnöke szerint Efren nagyszerű példát ad a fiataloknak arra, hogy ők is meg tudják változtatni az életüket és a környezetüket.

Lendületet ad a spanyol fővárosnak
A madridi ifjúsági világtalálkozó előkészületei

Antonio María Rouco Varela madridi érsek, a Spanyol Püspöki Konferencia elnöke szerint a 2011-es ifjúsági világtalálkozó nagy lendületet adhat Madridnak, akár gazdasági értelemben is. A bíboros bejelentése szerint a spanyol parlament egyik része, a kongresszus közérdekű eseménynek nyilvánította a világtalálkozót. Rouco Varela bíboros kiemelte, hogy az egyháznak mindenki segítségére szüksége van „vállalkozók, hivatalnokok és Isten népe részéről”. A főpásztor kifejtette: kész együttműködni a kormánnyal és a madridi városvezetéssel. A sajtótájékoztató során elhangzott: a világtalálkozó nyitó szentmiséje a Szentatyával 2011. augusztus 16-án lesz a Cibeles téren. A hét két legfőbb eseménye a szombati virrasztás és a vasárnapi szentmise a Cuatro Vientos repülőtéren, ahol hat évvel ezelőtt II. János Pál pápa találkozott a spanyol fiatalokkal. Lesz keresztút is, amelyben ezúttal nem személyek szerepelnek, hanem a spanyol nagyhét képei lesznek láthatók.

Bemutatták a világtalálkozó hivatalos honlapját (www. jmj2011madrid.com) is, amelyet a közeljövőben folyamatosan bővítenek majd.

Hagyományos módon a püspökök katekézist fognak tartani, lehetőség nyílik majd kulturális programokra, múzeumlátogatásra, koncertekre. A spanyol fővárosba kétmillió fiatalt várnak. A pénzügyek kapcsán elhangzott: a világtalálkozó költségei érezhetően alacsonyabbak lesznek a korábbi hasonló rendezvényekénél. A spanyol közintézmények nem pénzzel, hanem infrastruktúrával (biztosítás, közlekedés, egészségügyi ellátás) járulnak hozzá a rendezvényhez.

ACI Prensa

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .