Nagyvilág: Imavirrasztás a pápával Afrikáért

Műholdas kapcsolat segítségével kilenc afrikai ország: Egyiptom, Kenya, Szudán, Madagaszkár, Dél-Afrika, Nigéria, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Mozambik, valamint Burkina Faso egyetemistái is részt vettek az imavirrasztáson, melyet az afrikai püspöki szinódus alkalmából hirdettek meg.
Afrika fiatalokkal és örömmel töltötte meg a VI. Pál-termet; az imalánc összekötötte Rómát Afrikával. A Szentatya „egy jól szervezett, harmonikus zenekarhoz” hasonlította a keresztény közösséget. Az afrikai fiatalok mindig a szívemben és az imáimban vannak – hangsúlyozta XVI. Benedek. Francia, angol és portugál nyelven üdvözölte a földrész fiataljait, arra buzdítva őket, hogy forduljanak bizalommal Máriához, aki békét teremt Afrikában is. A pápa kiemelte a fiatalok intellektuális képzésének és az egyetemek közötti tudományos, kulturális együttműködés szükségességét, mely elősegíti a teljes körű emberi fejlődést Afrikában és a többi kontinensen. A fiatalok figyelmébe ajánlva a közelmúltban megjelent Caritas in veritate kezdetű enciklikáját, arra hívta őket, hogy legyenek az intellektuális szeretet megvalósítói, s ezáltal szembe tudjanak nézni a történelmi kihívásokkal. „Legyetek az igazság őszinte és lelkes kutatói! Alkossatok magas szintű intellektuális egyetemi közösséget, széles körű és nyitott gondolkodást gyakorolva, amely utat nyit az Istennel való találkozásra is” – mondta a Szentatya a fiataloknak a szombat esti imavirrasztáson.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .