Nagyvilág

Felhívta figyelmüket a világiak fontos szerepére, hiszen „egy jó katolikus egyben jó állampolgár is”. A pápa hangsúlyozta meggyőződését, miszerint lehetséges az egyház és az állam közötti egészséges együttműködés. A Szentatya szólt még a fiatalok, illetve a családok jelentős szerepéről is. Van Nhon püspök, a püspöki konferencia elnöke szerint a vietnami katolikusok leghőbb vágya egy állandó szentszéki képviselet megteremtése, amely a pápa és a világegyház kézzelfogható jelét adná számukra. Minden szentszéki látogatás apró haladást ér el. Megmutatkozik ez többek között a püspöki kinevezésekben, amelyek ma már szabadabban történnek. Időnként feszültségek, nehézségek tapasztalhatók, de a párbeszéden keresztül megoldhatók a problémák — vallja a vietnami püspöki konferencia elnöke. –A nyolcvanmilliós ország hét százaléka katolikus.

Brazil püspökök a korrupció ellen

A korrupció megszüntetésére és az erkölcsi értékek előtérbe helyezésére szólítják Brazília egyházi vezetői az ország politikusait. A korrupció komoly veszélyt jelent a demokráciára és az állam működésére nézve, negatívan befolyásolja az emberek bizalmát a politika iránt. Hozzájárul a szociális egyenlőtlenségek kialakulásához és kiéleződéséhez, az országban tapasztalható nagy szegénységhez, nyomorhoz és éhséghez is – áll a brazil püspöki konferencia június 16–18-án szervezett találkozóján megfogalmazott nyilatkozatban.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA, valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .