Nagyvilág

Asia Bibi levele Ferenc pápához

A káromlásért halálra ítélt pakisztáni asszony levélben fordult Ferenc pápához, amelyben arról ír, hogy egyedül Istenben bízik, és arra kéri a szentatyát, hogy imádkozzon szabadulásáért. XVI. Benedek és Ferenc pápa már korábban is szót emelt Asia Bibi asszonyért. (KAP)

Szentté avatás Sri Lankán

Ferenc pápa az október 20-i konzisztóriumon bejelentette, hogy január 12–19-i délkelet-ázsiai apostoli útja során Srí Lankán szentté avatja Joseph Vaz (1651–1711) indiai misszionáriust. Vaz Indiába kivándorolt portugál családban született, és oratoriánus szerzetesként Ceylonban, a mai Srí Lanka területén működött. Amikor a kálvinista holland gyarmati hatalom elűzte a katolikus hittérítőket, földalatti missziót szervezett, amely nagymértékben hozzájárult a helyi egyház túléléséhez. A konzisztóriumon döntöttek a Nápolyból származó olasz rendalapító nővér, Maria Cristina Brando (1856–1906) szentté avatásáról is, de annak időpontját később állapítják meg. (KAP)


Szerzetes lett a német futballista

Szerzetes pap kíván lenni a saarbrückeni születésű, huszonnégy éves hivatásos labdarúgó, Sebastian Piotrowski. Az elmúlt szezonban az Elversberg csapatában játszott, a 3. ligában. Október 3-án Windesheimben lépett be az Ágoston-rendi noviciátusba. (KAP)

A pápánál járt az FC Bayern

Ferenc pápa az október 22-i szerdai kihallgatás előtt fogadta az FC Bayern München futballcsapatát. „Nagyon jól játszottatok” – mondta a labdarúgóknak, akik a bajnokok ligája keretében 7:1-re győzték le az AS Romát. Gratulált a csapat tagjainak, köztük David Alabának és Pep Guardiola edzőnek. Alaba később újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy élete nagy élménye volt a találkozás Ferenc pápával. A játékosok a klub nevében egymillió euró értékű csekket nyújtottak át a pápának jótékony célra. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .