Nagyvilág

 

Haiti az új év elején

Yves-Marie Péan, Gonaïves főpásztora a 2013-as év kezdetén arra szólította fel a haiti híveket, hogy vállaljanak felelősséget az ország jelene és jövője iránt, és hozzanak bölcs döntéseket mindennapjaikban. Péan püspök megemlékezett a 2010-es földrengés és a hurrikánok áldozatairól, illetve a munkanélküliekről, a mozgáskorlátozottakról, a betegekről, a hajléktalanokról, a jövőjükért aggódó fiatalokról és a szegényekről, mindazokról, akik még ma is szenvednek az elmúlt évek természeti katasztrófái miatt. „Még mindig túl sokan vannak azok, akik nem jutnak ivóvízhez, tisztességes hajlékhoz, oktatáshoz, és az Isten képmására teremtett emberhez méltatlan körülmények között élnek” – fogalmazott a főpásztor.

Katolikusokat fenyeget halálbüntetés Vietnamban

Vietnamban halálos ítélet várhat tizennégy katolikus emberi jogi aktivistára, amiért internetes blogjukban elítélték a kormányzati szintű korrupciót. Azzal vádolják őket, hogy megsértették az ország büntetőjogi törvényének 79. cikkelyét, amely a néphatalom elleni felforgató tevékenységre vonatkozik. A szégyenteljes eljárás mélyen sérti az emberi jogokat. December 31-én a Megváltóról elnevezett saigoni templomban szentmisét mutattak be az igazságosságért és a békéért, s imádkoztak a letartóztatott blogírókért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..